Denna risotton är smaksatt med paprikapulver och toppad med både färsk spenat och tomater, alltså får ni i er ett gäng vitaminbokstäver och antioxidanter (läs gärna här om du blir intresserad och vill veta mer)
Vi blir lika glada för alla kommentarer från er där ute så fortsätt med det. Valet föll på tonfisk som vi passade på att köpa på oss ett par paket av sist vi hittade det i affären
Toppa med pak choi, avokado- och persikosallad och tonfisk. Om du inte har köpt sashimi-tonfisk, så måste du lägga tonfiskfilén i frysen i ett dygn för att ta kål på eventuella bakterier
Jag har tidigare gjort en pokè bowl medsaffransmarinerad lax, och en annan vegetarisk poké bowl med kastanjer och picklad rödlök, de recepten hittar ni genom att klicka på länkarna
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Till förrätt åt vi Insalata Caprese, alltså mozzarella, tomat, basilika och rapsolja smaksatt med basilika
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Först ut blev stekt tonfiskmed en återkommande favorit, gräslökssås. Jag brukar ofta ha fisk på fredagarna, men det har varit lite si och så med det på sistone, så nu tänkte jag skärpa mig igen
Färsk tonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.