Stek snabbt i lite het olja, fisken ska inte vara genomstekt utan vara lite rå i mitten. Tonfisk panerad i krossad svartpeppar, koriander och lite sesamfrö serverad medpakchoi, shiitake, vårlök och mycket chili och lite rostad vitlök
Dessvärre måste jag erkänna att jag fortfarande har svårt för bladgrönt och allt för mycket råa grönsaker så klassiska sallader lyser med sin frånvaro i Miss Meisters kök
Denna risotton är smaksatt med paprikapulver och toppad med både färsk spenat och tomater, alltså får ni i er ett gäng vitaminbokstäver och antioxidanter (läs gärna här om du blir intresserad och vill veta mer)
Man kan till exempel experimentera med alla mjölsorter man har hemma i skafferiet och göra ett tunnbröd som inte bara är gott, men också är nyttigt, glutenfritt, laktosfritt och veganskt
Smaka av med peppar och socker. Servera med nykokt ris. Pakchoi har jag använt förut men för er som missat det och inte använt det tidigre så rekommenderar jag verkligen att prova
Skölj och strimla (grovt) två knippen pakchoioch fräs tillsammans med lök och citrusfrukter. En av mina favoriträtter som liten var mammas kokta höna med ris och currysås
Honey Chipotle sauce (köps på Ica Maxi vid oljor och marinader). 0,5 dl olivoljasalt o peppar2 vitlöksklyftorHoney Chipotle sauce (köps på Ica Maxi vid oljor och marinader)0,5 dlSås. 2 dl gräddfil1,5 msk dijonsenapsalt o blandpeppar (svart, vit, rosé och grön)Skiva köttet i tunna strimlorBlanda marinaden. olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet i marinaden så det blandas väl och låt vila i ca 30 minTvätta potatisen nogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivor med skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen till medelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vid i stekpannanStrimla paprikan i fina strimlorDela coctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilen med senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll in i ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker och ringla olivolja över, blanda i timjan och rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen i portionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART
Att de ska odla just PakChoi framgår inte riktigt men jag gissar det kan ha att göra med att Plantagon har uppdrag både i Singapore och Shanghai som håller på att starta så kallad vertikalt växthus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.