Vilka tillbehör och smaksättningar man väljer varierar sedan, men det är vanligt med en asiatisk touch där sojasås, sesamolja och alger är viktiga ingredienser
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Poke Bowl, kan vara en av de största matsensationerna på senare tid, restauranger och kedjor har fullständigt exploderat av alla dessa bowls i olika smaker och utföranden
Denna risotton är smaksatt med paprikapulver och toppad med både färsk spenat och tomater, alltså får ni i er ett gäng vitaminbokstäver och antioxidanter (läs gärna här om du blir intresserad och vill veta mer)
Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke
färsk tonfisk, skuren i centimeterstora kuber. Smaka av sojabönorna med salt och olivolja. Skölj och koka riset enligt instruktionerna på förpackningen
Jag marinerade laxen i saffran, bland annat, därav den väldigt intensiva orangea färgen, men ni kan även köra på en mer "standard" asiatisk marinad med ingefära, lime, soja och sesamolja
På bloggen hittar du även pokébowlmed lax. Pokébowl, allt gott i en liten skål. Själva tillbehören är valfria och lätta att variera, sök på nätet så hittar du mängder med förslag och idéer
Det här är egentligen ett jag-måste-tömma-kylen-recept, så som ni förstår, kan ni fylla er pokébowlmed era egna favoritingredienser - men jag måste säga att mina är den perfekta kombinationen av smak, crunch och färg
Om du inte får tag i färsk tonfisk, går det lika bra att använda färsk lax av bra kvalitet. Toppa med cashewnötter, färsk koriander, chiliflakes och sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.