Marinad till färsk tonfisk 2 port 2 stycken skivor färsk tonfisk
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
½ tsk
spiskummin
½ tsk
paprikapulver
½ citron,
rivet skal
i nypa salt
2 msk
rapsolja, gärna med smak av vitlök eller citron
3 msk
vit balsamvinäger
Blanda samman alla ingredienser och låt tonfiskbitarna marinera minst 2 timmar i blandningen.
Låt marinaden droppa av innan du antingen grillar eller steker fisken.
Risotto 2 port 1 schalottenlök, fint hackad
1 vitlöksklyfta,
fint hackad
1 msk
smör
1 msk
rapsolja
1½ dl
arborioris
2 tsk
paprikapulver
1 dl
vitt vin, går bra med matlagningsvin
6-7 dl
varm grönsaksbuljong
10 små
tomater med god smak, vi använder helst Romantica
70 g
färsk babyspenatblad
salt och svartpeppar
Fräs lök och vitlök i smör och olja så det mjuknar, häll i riset och låt det fräsa med tills det börjar bli genomskinligt.
Tillsätt paprikapulver och vin, rör om under tiden vinet kokar in.
Fortsätt därefter späda med den varma buljongen, lite i taget, under tiden som du fortsätter att röra. Efter ca 20 minuter kan du smaka av riset, det ska vara krämigt och lite al dente när det är klart att servera.
Stek körsbärstomaterna i smör så de mjuknar och börjar vätska sej.
Precis innan serveringen vänder du ner spenatbladen i risotton och antingen vänder du också i tomaterna eller så serverar du dom som vi gjorde, som ett tillbehör till risotton och tonfisken.
Nästa dag tar du fram tonfisken, skivar den i kuber och lägger i en bunke. Om du inte har köpt sashimi-tonfisk, så måste du lägga tonfiskfilén i frysen i ett dygn för att ta kål på eventuella bakterier
Blanda tonfisk, svarta oliver och lök och krydda med citrondressing, salt och svartpeppar. 150g tonfiskfiléer (finaste kvalitet och mycket färsk). 10g svarta oliver urkärnade och tärnade. Skär tonfisken i 1-cm kuber och lägg åt sidan. Vispa ihop 20 ml av olivolja och citronsaft. Krydda ciabattan med olivolja och salt och grilla varje sida av ciabattan 20-30 sekunder tills de är lätt rostade
Jag har tidigare gjort en pokè bowl med saffransmarinerad lax, och en annan vegetarisk poké bowl med kastanjer och picklad rödlök, de recepten hittar ni genom att klicka på länkarna
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Jag och maken mycket nöjda, barnen tycker det är väldigt onödigt att blanda i något annat än potatis i gratänger
Tonfisk blev sommarens godaste fisk på grillen och fortfarande hade vi lite kvar i frysen. Lägg upp tonfisken direkt på varma tallrikar med tillbehören
Låt tonfisken rinna av. Hacka lök, vitlök och riv ingefära på grövsta. Vänd i tonfisken försiktig. Hacka paprikan och blanda i stekpannan tillsammans med löken
Låt köttet vila i marinaden minst ett par timmar - vänd då och då. När köttet är färdigmarinerat bryn det då snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag
Först ut ur recepthögen drar vi den marineradeoch grillade potatisen. Usch och fy vilket trist väder det har blivit, regntunga skyar som läcker vatten på oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.