Marinerad tonfisk och spenatrisotto
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Marinad till färsk tonfisk 2 port 2 stycken skivor färsk tonfisk
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ citron, rivet skal
  • i nypa salt
  • 2 msk rapsolja, gärna med smak av vitlök eller citron
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • Blanda samman alla ingredienser och låt tonfiskbitarna marinera minst 2 timmar i blandningen.
  • Låt marinaden droppa av innan du antingen grillar eller steker fisken.
  • Risotto 2 port 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 vitlöksklyfta, fint hackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1½ dl arborioris
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl vitt vin, går bra med matlagningsvin
  • 6-7 dl varm grönsaksbuljong
  • 10 små tomater med god smak, vi använder helst Romantica
  • 70 g färsk babyspenatblad
  • salt och svartpeppar
  • Fräs lök och vitlök i smör och olja så det mjuknar, häll i riset och låt det fräsa med tills det börjar bli genomskinligt.
  • Tillsätt paprikapulver och vin, rör om under tiden vinet kokar in.
  • Fortsätt därefter späda med den varma buljongen, lite i taget, under tiden som du fortsätter att röra. Efter ca 20 minuter kan du smaka av riset, det ska vara krämigt och lite al dente när det är klart att servera.
  • Stek körsbärstomaterna i smör så de mjuknar och börjar vätska sej.
  • Precis innan serveringen vänder du ner spenatbladen i risotton och antingen vänder du också i tomaterna eller så serverar du dom som vi gjorde, som ett tillbehör till risotton och tonfisken.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.