Tryck till fyllningen och rulla ihop fläskfilén. Ingredienser (4 portioner)600 g fläskfilé8 soltorkade tomater i olja½ dl färsk basilika100 g skivad parmaskinka125 g mozzarellaost1 msk olivolja1 tsk salt1 krm nymald svartpepparTillagning. 600 g fläskfilé
Bryn fläskfilébitarna hastigt i stekpannan och lägg över dem i en större gryta. 6 hg fläskfilé. Putsa filén och skär i ca 2 cm bitar (ev dela också på mitten om man vill ha mindre bitar)
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Häll röran över fläskfilén och toppa med riven ost. Fläskfilé i ugnRecept för 4 personer1 stor bit fläskfilé1 röd paprika, hackad1 purjolök, fint skivad1 gul lök, hackad1 vitlöksklyfta, hackad2 dl creme fraiche3 dl grädde2 msk tomatpuré1½ tsk sambal oelekcurry / paprikapulver / Salt / Peppar - efter smak. Riven ostSmör till stekningSätt ugnen på 225CSkiva fläskfilén ganska tunt och lägg i en ugnsfastform. 1 stor bit fläskfilé
Vi skulle egentligen ha ätit helstekt fläskkarré men eftersom att jag glömde att ta fram den ur frysen i tid så fick det bli en snabblösning med fläskfilé
Det är en oerhört smarrig dubbelmarineradfläskfilé med finfina tillbehör, perfekt att bjuda på när man vill ha maten förberedd i god tid och slippa stå vid spisen just innan det är dags att hugga in
Tärna fläskfilén i lagom stora bitar, salta och peppra och lägg över i grytan. 1 fläskfilé. Börja med att tärna baconet och stek det knaprigt, lägg över på hushållspapper
Bryn fläskfilén runt om så den får fin färg. Salta och peppra med 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar. Rulla in fläskfilen i lite folie och sätt in i ugnen ca 20 minuter i 200°
Jag hittade en burk konfiterade tomater som jag köpt i Rom och hade låtit vår kokta potatis bli lite för överkokt – så kom den italienska potatisen till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.