Marinerad bläckfisk
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400-500 gram fryst eller färsk bläckfisk
  • 10,5 dl olivolja
  • 10,5 schalottenlök
  • 11 klyfta vitlök
  • 12 cm röd chili
  • 11 krm torkad rosmarin eller några blad färsk hackad rosmarin
  • 11 krm torkad timjan eller några blad färsk hackad timjan
  • 11 msk citronsaft
  • 12 msk hackad bladpersilja eller färsk korianderTina, rensa och strimla bläckfisken i grova strimlor, ringar eller bitar. Skala och pressa eller finhacka vitlök, schalottenlök och chili samt ev. färsk rosmarin och timjan. Bryn bläckfisken i olivolja i en stor stekpanna någon minut. Tillsätt vitlök, schalottenlök, chili, rosmarin och timjan. Sänk värmen och stek bläckfisken så de har lagom tuggmotstånd i 10-15 minuter. Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar. Garnera ev. med hackad persilja. Nu kan du servera din marinade bläckfisk. Förvaras i kylen om de ej ska serveras direkt. Vill du servera bläckfisken som tapas, aptitretare och tilltugg (som på bilden) med crostinis - då skivar du en surdegsbaguette, samt penslar skivorna med olivolja och rostar i ugnen på galler några minuter på max värme tills de har fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.