Mat - Fisk & Skaldjur

Mat - Fisk & Skaldjur

Marinerad bläckfisk

Marinerad bläckfisk

Vill du servera bläckfisken som tapas, aptitretare och tilltugg (som på bilden) med crostinis - då skivar du en surdegsbaguette, samt penslar skivorna med olivolja och rostar i ugnen på galler några minuter på max värme tills de har fin färg
Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

Fiskgryta från hav, sjö och land med dillpesto

1Musselbuljong1 kg blåmusslor 2 schalottenlökar, skivade 2 klyftor vitlök, skivade 5 cl olivolja 1 fänkål, i strimlor 2 dl vitt vin 2 dl fiskbuljong. 1Fiskgryta1 kg kantareller 100 g rökt fläsk 2 schalottenlökar 1 fänkål 2 knipplökar 1 gul paprika (eller röd paprika) 2 klyftor vitlök 1 förp tomat, grovkrossade 4 dl musselfond 1 tsk thaicurrypulver 200 g vit fisk (t ex torsk i 2x2cm tärningar) 200 g röd fisk, 2x2cm tärningar (t ex lax) 200 g färska räkor, skalade 1 kg kokta musslor i skal (från buljongen) 8 färskpotatisar, kokta 1 msk fiskfond 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl vitt vin 1 kg kokta kräftor i skal 1 knippe krondill salt
Stekt makrill i grädd och dillsås.

Stekt makrill i grädd och dillsås.

Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast. Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet
Skärgårdssill med stenbitsrom och dill

Skärgårdssill med stenbitsrom och dill

10 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g) 2 dl majonnäs 3 dl gräddfil 1 dl finskuren gräslök 1 dl finskuren dill 2 burkar röd stenbitsrom (à 80 g) 1 msk färskpressad citronjuice 1 krm salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Kryddkvarnar 10 % rabatt Santa Maria 60-140 g Mer info Ladda kupong
Gubbröra à la Per Morberg

Gubbröra à la Per Morberg

4 ägg, hårdkokta 1 rödlök 1 knippe örter (dill, persilja och gräslök) 1,5 förp Grebbestads ansjovis (à 170 g) 1 rå äggula 1 tsk dijonsenap lite av ansjovisspadet salt peppar
Moules marinières med smak av Medelhavet

Moules marinières med smak av Medelhavet

Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor. 1 dl körsbärstomater. 1 dl Kalamataoliver utan kärna
Trädgårdhs fiskgryta med musslor

Trädgårdhs fiskgryta med musslor

6 700 g fiskfilé (t ex sej) 1 tsk salt 500 g räkor med skal 2 gula lökar 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål) 1 kg blåmusslor 1 msk olivolja 3 dl vitt vin 2 burkar cocktailtomater (à 400 g) 3 dl vatten 1 1/2 msk konc fiskfond 3 msk asiatisk fisksås 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm peppar 1 1/2 dl finskuren dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen