Jag älskar det som tillbehör till en god glass eller som en pavlova med grädde och bär. Varvade med smält choklad och rostad kokos och sådär riktigt spröda men med en seg och härlig kärna
Och så var det äntligen februari. Vårat sedvanliga Thailandsresande som vi ägnat oss åt de senaste tio åren har fått ta en tillfällig paus och bytts istället ut mot Hongkong och Filippinerna
Maräng men kokosglass och lemon curd, foto. Maräng med kokosglass och lemon curd . och rivet skal. Vispa äggvita, citronsaft och ½ dl socker med elvisp till ett vitt skum
Kola och Hallonpaj toppad med maräng och färska hallon, en riktig hallondröm. Inspirationen fullkomligen blomstrar här som ni kanske märkt, jag fullkomligen älskar att stå i köket och förvunna in i min fena lilla kreativa värld
Jag lagade den för första gången förra helgen när vi hade några goda vänner över på middag, och jag blev väldigt positivt överaskad över smakerna, hur väl de passade ihop (för jag var lite skeptisk till kanelglass innan)
Egentligen för varmt och jag tog ut den för att den inte skulle brännas. Mixa ca 2 dl sötmandel och vänd i. Smetade ut allt på plåt och in i ugnen 200 grader ca 30 min
Jag tänkte faktiskt slå på stort och bjuda på två olika tillbehör nu när jag ändå är i farten. Både marängerna och chokladsåsen är tillbehör som kan användas till olika saker och i olika sammanhang
Jag tycker att det är godast när marängtopparna får en svag gyllenbrun färg eftersom de smakar lite mer då och därför har jag ugnen på lite högre värme än man brukar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.