Servera två oxfilébitar, kantarellsås på varje planka och toppa med bacon och grillad sparris. Oxfilé. Koka potatisen och vispa den sedan med äggula, smör, ost, salt, vitpeppar och en skvätt med mjölk
Oxfilé. Gnid in filén med olja, salt och peppar. Putsa oxfilén fri från hinnan. Bryn köttet i en stekpanna på ganska hög värme tillsammans med vitlöken
Smaka av med salt och strö över persilja. 5 dl cornichoner små gurkor hackad persiljaStrimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Fräs lök och morötter sakta i en stekpanna med smör, ca 10 minuter
Ställ köttet mitt i ugnen till innertemp 57° för blodigt 60° för medium. 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Stek köttet runt om i smör, lägg i ugnsfast form och stick in en stektermometer i den tjockaste delen
Jag hittade Leif Mannerströms recept på nätet och provade det. På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeur de filet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.