oxfile

oxfile

  • 67 Recept
Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

800 g oxfilé, tournedos (eller älgtournedos 4 bitar) 200 g gorgonzolaost (mogen, gärna Colombo) salt peppar smör, till stekning 4 cl gin 3 schalottenlökar, finhackade 6 cl rött vin 4 dl viltfond, gärna hemkokt (ej koncentrerad) 2 dl vispgrädde potatis, friterad (eller bakad)
Oxfilé med konjakssås

Oxfilé med konjakssås

4 bitar oxfilé à ca 140 gram styck. 1 msk rapsolja. 1 msk smör. 2 krm svartpeppar. 2 krm salt. Hasselbackspotatis
Biff Wellington med svampfyllning

Biff Wellington med svampfyllning

Svampfyllning. Mixa champinjonerna till svampfyllningen tillsammans med löken i en matberedare. Bryn sedan svampröran i smör och låt vätskan koka in
Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé , mittbiten 1 kg potatis(ar) , tunt skivade 0 odefinierad rapsolja , till stekning 0 odefinierad smör 0 odefinierad salt 0 odefinierad peppar Vitlökssmör 75 gram smör 3 st vitlöksklyftor , pressad eller riven 2 msk persilja 10 droppe(ar) worcestershiresås Köp receptet
Tournedos rossini

Tournedos rossini

Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Oxfilé provencale - Recept

Oxfilé provencale - Recept

Jag har tidigare gjort ett inlägg med Oxfilé provencale, men då skrev jag inte ut något recept. Så nu kommer receptet