Mandelmanns skördegryta med linser
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl puylinser
  • 11 purjolök
  • 11 gul lök
  • 13 klyfta vitlök, finhackade
  • 1 smör, till stekning
  • 12 lagerblad (eller en kvist färska lagerblad)
  • 11 tomat (stor)
  • 11 röd paprika
  • 12 palsternackor
  • 11 chilifrukt
  • 11 kruka färsk persilja
  • 1 ca 300 g korv (gärna smakrik med hög kötthalt)
  • 1 vatten
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 14 dl puylinser 1 purjolök 1 gul lök 3 klyfta vitlök, finhackade smör, till stekning 2 lagerblad (eller en kvist färska lagerblad) 1 tomat (stor) 1 röd paprika 2 palsternackor 1 chilifrukt 1 kruka färsk persilja ca 300 g korv (gärna smakrik med hög kötthalt) vatten salt pepparLägg linserna ligga i blöt över natten. Skölj linserna och låt dem sedan få ett snabbt uppkok i en kastrull med vatten. Grovhacka lök, purjolök och vitlök. Fräs i rikligt med smör i en stekpanna så att löken blir mjuk och får en lätt karamelliserad yta. Häll av vattnet från linserna och häll linserna i ett ugnsfast lerkrus eller lergryta med lock. Häll även ner den stekta löken och stoppa ner lagerblad i grytan. Hacka tomat, paprika, palsternacka, chili och persilja grovt. Lägg i grytan. Stoppa till sist i en smakrik korv om du önskar. Korven kommer koka med och ge god smak som buljong. Vill du ha ett vegetariskt alternativ hoppar du helt enkelt över korven. Fyll upp grytan med vatten så att allting täcks. Låt småputtra i 2 timmar under lock. Servera med bröd och ost. Smaklig spis!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.