Glutenfri varmrätt

Glutenfri varmrätt

Hel kyckling i ugn med ugnsbakade tillbehör samt honungs- och fetaostsås

Hel kyckling i ugn med ugnsbakade tillbehör samt honungs- och fetaostsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st kyckling , (hel, ca 1,4 kg) Honungs- och fetaostsås 1 st svartpeppar , nymald 0,5 kruka(or) basilika 2 dl matyoghurt 1 msk honung , flytande 150 gram fetaost 1 flingsalt Marinad 1 flingsalt 1 svartpeppar , nymalen 0,5 dl soya 0,5 dl balsamvinäger 0,5 dl olivolja 2 st vitlöksklyfta(or) Ugnsrostade grönsaker 3 msk olivolja , till pannan 4 st vitlöksklyfta(or) 1 st purjolök(ar) 1 st citron(er) 10 st potatis(ar) , färskpotatis eller delikatesspotatis 1 st zucchini , (10-12 cm) 1 flingsalt 3 st morötter 2 st röd lök(ar) 1 st röd paprika , stor 1 st svartpeppar , nymald Köp receptet
Kantarell­risotto

Kantarell­risotto

Portioner. 4 - + 250 g Kantarell 1 krm Salt 1 krm Grovmalen svartpeppar 1 msk Smör 1 st Bananschalottenlök 2 msk Smör 1,5 dl Risottoris 1 dl Torrt vitt vin 3,5 dl Vatten 0,5 st Grönsaksbuljongtärning 1 msk Färsk timjan 1 dl Grädde 1,5 dl Riven parmesan 0,5 tsk Flingsalt 2 krm Grovmalen svartpeppar 25 g Smör
Bräserade linser

Bräserade linser

De här linserna är gjorda på italienskt vis, otroligt enkelt och gott tillbehör som passar till det mesta och även kan ätas för sig själv med ett gott ris
Mandelmanns skördegryta med linser

Mandelmanns skördegryta med linser

4 dl puylinser. 11 purjolök. 11 gul lök. 13 klyfta vitlök, finhackade. 1smör, till stekning. 12 lagerblad (eller en kvist färska lagerblad)
Höstgryta med puylinser och röd paprika

Höstgryta med puylinser och röd paprika

Sommaren går mot sitt slut och hösten kryper allt närmare, regn blåst och mörkare dagar. Äntligen kan man börja laga mustiga och smakrika grytor
Thailändsk grön curry

Thailändsk grön curry

I höstas hälsade jag på min goda väninna Carina på Phuket där hon och hennes familj har ett fint hus
Lammbog i ugnen efter en heldag i solen

Lammbog i ugnen efter en heldag i solen

Vilken dag vi hade igår. Jätteskönt väder som mestadels spenderades i trädgården. Vi hann även ut en tur med båten vilket jag var lite skeptisk till först eftersom havet kyler ner och det inte brukar ha blivit speciellt varmt vid den här tiden men där hade jag fel
Butternut squashsoppa med koksmjölk

Butternut squashsoppa med koksmjölk

Hittade en butternut squash på Mattssons härom veckan. Tänkte att jag skulle testa laga en soppa som en kompis bjöd på för en längre tid sen
BUTTERNUT SQUASH SOPPA

BUTTERNUT SQUASH SOPPA

I fredags gjorde jag en riktigt god soppa på butternut squash, men jag hann aldrig fotografera den, så nu lånade jag en bild från Martha Stewarts sida, där hon visar hur man skall skära butternut squash
UGNSBAKAD BUTTERNUT SQUASH

UGNSBAKAD BUTTERNUT SQUASH

Butternut squash har figurerat på många bloggar här i höstrusket, men det var inte förrän härom veckan när jag äntligen fick tag på denna vinter squash
Kanin på fyra olika sätt

Kanin på fyra olika sätt

Man kan fråga sig. Varför laga kanin. Svaret blir. Varför inte. Jag har lagat med kanin en gång tidigare för många år sedan, då blev den en paella med kanin och skaldjur
Curry quinoa

Curry quinoa

Hetta upp oljan i en stor kastrull på medelvärme. Lägg i lök och vitlök och stek under omrörning i 2 min
Mediterranean-inspired Quinoa Patties

Mediterranean-inspired Quinoa Patties

Det har blivit mycket sött på bloggen den senaste tiden, men idag bjuder jag på biffar. En massa goda ingredienser gömmer sig i dessa biffar och tillsammans bildar de en fin smakexplosion i munnen
Gästblogg: Fylld kikärtspizza med sesamkant

Gästblogg: Fylld kikärtspizza med sesamkant

Då var det dags för ett nytt gästbloggsinlägg. Denna gången har jag äran att presentera Rebecka Nord, kreatören bakom instagramkontot Chlorophilled och det lilla kallköket Crude Cuisine, tillika matnörd, rawfoodkock och utbildad kallskänka