Potatis- och purjolökssoppa500 g potatis 150 g palsternacka 100 g rotselleri 1 gul lök, stor 75 g smör 1 purjolök, stor (à ca 300 g) 2 l hönsbuljong 1 msk färsk timjan, hackad 2 dl vispgrädde salt
När soppan kokat klart, smaka av med salt och peppar. Dra grytan av plattan och lägg fisken i soppan. Skala räkorna och toppa soppan precis innan servering, strössla persiljan över och servera genast med aioli och ett gott bröd
Linssoppa4 dl röda linser 1 gul lök 2 tsk malen gurkmeja 3 tsk curry vatten (se mängd i anvisningarna på förpackningen) 2 kycklingbuljongtärningar 3 msk olivolja 0,5 citron salt svartpeppar
Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt färsen och smula sönder den. Tillsätt selleri, tomatkross, köttbuljong, spansk peppar, äpple, rostad paprika, salt och peppar