I medsaffran och rör runt. Häll i grädde och smakaav salt och peppar. 0,5 g saffran. 2 morötter 6-8 potatisar smör, till stekning 0,5 g saffran 200 ml fiskfond 200 ml hummerfond 5 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 2 teskedar salt 2 teskedar peppar 250 g räkor, handskalade i lake 250 g kräftstjärtar 500 g blåmusslor 250 g lax 1 purjolök, den vita delen, hackad
Smakaavmed salt och peppar. Mixa soppan medmixerstav. Faktum var att jag gjorde soppan enligt recept men med trattkantareller, och blev så himla missnöjd att jag slängde den och gick och köpte nya gula kantareller och började om
Mmm, mycket smak fast på kort tid. Hetta upp lite neutral olja i botten av en stor gryta. Medan soppan puttrar rör du snabbt ihop en aioli på majonnäs, riven/pressad vitlök, lite honung samt salt och nymalen svartpeppar
1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré
Örtblandningen till "räktoppingen" kan du variera efter tycke och smak. Den medelhavsinspirerade laxrätten är perfekt vid middagar med många gäster, t ex till stundande studentfester
Låt musslorna rinna av. Rör i saffran och ris. 1½ pkt saffran à 0,5 g. 12½ dl avorioris. 1pressad saft av 1 lime. 1500 g stora räkor med skal. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla® Svenskt Smör till stekning ½ pkt saffran à 0,5 g 2½ dl avorioris 5 dl vatten 3 msk kycklingfond 40 g Arla® Svenskt Smör pressad saft av 1 lime 1 krm sambal oelek 500 g stora räkor med skal 1 grillad kyckling 1 paprika 3 tomater 225 g musslor, konserverade ½ dl grovhackad färsk persiljaSkala och hacka lök och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.