Ewert

Ewert

Hjortgryta med grädde

Hjortgryta med grädde

700 gram hjortinnanlår eller annat grytkött från hjort. 14 msk matolja eller smör. 11 stor gul lök. 13 klyftor vitlök
Pain au chocolat på färdig smördeg

Pain au chocolat på färdig smördeg

250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Nougatbrûlée med riven rostad hasselnöt

Nougatbrûlée med riven rostad hasselnöt

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl standardmjölk 3 dl vispgrädde 1 krm vaniljpulver , el
Cheesecake med blåbär och citron

Cheesecake med blåbär och citron

Ingredienser Portioner. 12 Topping 350 g tinade blåbär 1 dl färskpressad citronjuice 1 1/4 dl socker Botten 200 g digestivekex 100 g smält smör Fyllning 500 g mascarpone 5 dl crème fraiche 3 msk florsocker finrivet skal av 2 citroner Lägg till i inköpslistan
Mjölkchoklad mousse med crunch

Mjölkchoklad mousse med crunch

Choklad, choklad, choklad, den här gången i form av en len chokladmousse. Jag serverade den med färska blåbär, granäppelkärnor och en crunch som inte syns på bilden
Härlig fisksoppa med saffran

Härlig fisksoppa med saffran

Fräs lök och morötter några minuter. Rör ner vitlök, chili, saffran, vitpeppar och tomatpuré och låt fräsa med lite hastigt
Lättlagad fisk- och skaldjursgryta

Lättlagad fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser 200 g potatistärningar 100 g morotsslantar 2 dl fiskbuljong 1 dl ajvar relish 1 dl lätt-crème fraiche 250 g torskfilé i tärningar salt, peppar och timjan 250 g lax i tärningar 75 g halverade sockerärter 200 g skalade räkor Garnera med
Bästa brödet på 5 minuter!

Bästa brödet på 5 minuter!

Jag är inte mycket för att baka matbröd men jag hittade ett recept som jag inte kunde motstå. Med fem (5) minuters arbetsinsats och utan knådande utlovades ett perfekt resultat