2 egg1 ½ dl sukrin eller fruktose3 dl hvetemel2 ts bakepulver¼ ts salt3 ss raps- eller soyaolje1 dl skummet melk3-4 epler2 ts kanel2 ss sukrin eller fruktose2 ts vaniljesukker (smakssak)Forvarm kjelen på lav varme
Morots och russinkaka för diabetiker 1 kaka 100 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl hackade russin 2 morötter 3 ägg 3 dl Finax mjölblandning 1 tsk bakpulver 2 tsk kanel Rör smör och russin. Häll smeten i en smord och grädda i nedre delen av ugnen ca 30- 40 min, 175 grader. ca 30- 40 min
VV-info. Smörj formen med lite av margarinet och och bröaden, formen bör rymma 1,2-1,5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Pepparkaka gör man enkelt genom att byta ut mjölkenmot lätt- eller mellanfil, bakpulvret mot 1 ts bikarbonat och kryddamed 1 msk kanel, 1 tsk kryddnejlika och 1 tsk ingefära. En sockerkaka ger totalt 10 f-gula och 6 1/2 gula. 1/10 kakager 1 f-gul och 2/3 gul, 1/12 kaka ger 7/8 f-gul och 1/2 gul, på ettungefär. muffin ger som 1/15 kaka, dvs 2/3 f-gul och 0,4 gul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.