Blanda hermesetas lättströ, havregryn, vetemjöl, kanel och strö över äppelskivorna. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills det blivit fin färg. 2 tsk kanel
Klicka på sylt medan kakorna är varma. 100 g sockerfri hallon- eller aprikossylt. Arbeta snabbt ihop mjöl, Hermesetas lättströ, vaniljsocker och margarin tills blandningen liknar brödsmulor
Servera gärna plättarna och blåbärssylten med en klick grädde. Receptet är utan konserveringsmedel och om sylten skall förvaras under längre tid kan den frysas
Rör ner smöret och mjölet väl blandat med de torra ingredienserna. Smörj och bröa en långpanna, häll i smeten och strö på kanel och ( kardemumma ) efter eget tycke
-) Så, om det nu finns någon därute som ännu inte gett morotskakan en chans - gör det. -) Detta var dock innan jag provsmakat ett bakverk innehållande morot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.