I sommar fyllde min son ett år och jag och en mammagrupp jag är med i anordnade tillsammans ett kalas för våra barn som alla fyllt ett år under sommaren
Dock med en twist för att passa en diabetikers behov. Snabba kolhydrater byttes mot långsamma, socker mot alternativa sötningsmedel, tillsätta fibrer till måltiden för ett jämnare blodsocker
Jag tycker dock dadlar är godast och använder mig därför av det. Jag gör mina varianter sockerfria och sötar istället med den underbara frukt som kallas dadel, men andra torkade frukter såsom aprikoser, fikon eller russin funkar också utmärkt
Känn med sticka och låt den inte vara inne för länge, då blir den för torr och hård. Receptet är helt enkelt en på morotskaka men utan glasyr och med russin
Vill dela med mig av ett recept på en sockerfriblåbärssylt som vi gjort och som är väl värd att testa om man vill prova att göra en lite nyttigare sylt
Till botten använde jag glutenfria havregryn (havregryn är egentligen naturligt glutenfria men hanteras i fabriker som även producerar produkter med gluten så är man väldigt känslig är det bäst att köpa glutenfria som garanterar att det inte finns spår av gluten) och tahini (sesampasta) för att komma runt användandet av nötter
Ställ in de färdiga bollarna i kylen en stund före servering. 4 msk sötningsmedel. Lägg ner alla ingedienserna utom kokosen i matberedaren och kör på full fart tills smeten är jämn
Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat medför det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.