Skölj och klyfta rädisorna och grovhacka persiljan, blanda ned medpaprikanoch löken. Dela lökarna på hälften och pensla med olja och grilla dem tills de är mjuka, grovhacka sedan och blanda medpaprikan
Jag tillagar den på Kurdiskt vis där vi smaksätter med kanel ochpersilja,. Stek paprikorna i en stekpanna tillsammans med olja i ett par minuter, så att dem får en fin färg och har mjuknat något
Lägg nu i ansade broccolibuketter, gula ärter och kikärtor tillsammans med urkärnad och grovt tärnad paprika, stekt gul lök och krossade vitlöksklyftor
Lägg paprikahalvorna på en smord plåt eller ugnsform och fyll dem med röran. Här har jag en bas på linser och mathavre och det går att smaksatta på massor med olika sätt
Lägg dem och locken i en långpanna med bakpapper. Skala och finhacka lök och vitlök. Rör ner persiljan. Skär toppen av dem så att du får lock (med skaftet kvar)
Mixa paprikan i en bunke med lite av kvargen såsen ska bli slät, tillsätt pressad vitlök och resten av kvargen smaka av med salt och pappar och blanda i den hackade löken
Skala och hacka lök och vitlök och låt fräsa med. Skär av ett lock på paprikorna och kärna ur dem. Späd med vatten och krossade tomater och krydda med salt och peppar
Stek löken i lite olja eller smör på medelvärme tills den är mjuk. Skala och hacka lök och vitlök. Tillsätt hönsfärsfärs och tomat, stek tills köttfärsen är helt genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.