1500 g
Makaroner (Barilla elbow är min favorit, men alla rörformade passar)
1250 g
Gruyèreost
1 Färsk
gräslök
1 Salt
& pepparBörja med grädden, koka upp all grädde i en kastrull tillsammans med rosmarin, salt och peppar. Låt sedan koka och reducera till hälften, detta tar lite tid, håll lite koll på grädden.
1 Koka
upp pastavatten, salta, och koka pastan enligt anvisning på paketet. (absolut ingen olja i vattnet, då fastnar inte såsen lika bra). Spara några matskedar av pastavattnet.
1 Knaperstek
bacon på låg medelvärme, fettet ska smälta sakta.
1 Riv
all ost grovt (skär bort kanterna).
1 Rör
ner bacon och makaroner i grädden, det gör inget om den är tjock, vi späder ut med pastavatten.
1 Sänk
värmen och vänd ner osten, rör om tills all ost smält, spä ut med pastavatten vid behov. Smaka av med salt och peppar.
1 Sleva
upp i serveringsskålar, toppa med gräslök, knäpp upp byxorna och njut!
Hallå. Hoppas ni alla haft en riktigt härlig och glad påsk och fått njuta av vårvärme och sol. Jag ska ge er ett gott recept på en enkel men så vansinnigt god kycklinggryta som passar utmärkt både till vardags som helg
Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien
Men ta vad ni har och trolla fram er egen bästa macaroni and cheese. Jag kan även tipsa om alternativ om man inte hittar alla dessa rivna ostar, så kan man röra ner en burk cheesedip (hittas på tacohyllan) eller blanda ner en påse OLW ostdip och röra ut med en skvätt grädde, allt i nykokta makaroner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.