Mac & Cheese deluxe
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 l Grädde 40%
  • 10.5 dl Färsk rosmarin
  • 1230 g Bacon
  • 1500 g Makaroner (Barilla elbow är min favorit, men alla rörformade passar)
  • 1250 g Gruyèreost
  • 1 Färsk gräslök
  • 1 Salt & pepparBörja med grädden, koka upp all grädde i en kastrull tillsammans med rosmarin, salt och peppar. Låt sedan koka och reducera till hälften, detta tar lite tid, håll lite koll på grädden.
  • 1 Koka upp pastavatten, salta, och koka pastan enligt anvisning på paketet. (absolut ingen olja i vattnet, då fastnar inte såsen lika bra). Spara några matskedar av pastavattnet.
  • 1 Knaperstek bacon på låg medelvärme, fettet ska smälta sakta.
  • 1 Riv all ost grovt (skär bort kanterna).
  • 1 Rör ner bacon och makaroner i grädden, det gör inget om den är tjock, vi späder ut med pastavatten.
  • 1 Sänk värmen och vänd ner osten, rör om tills all ost smält, spä ut med pastavatten vid behov. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Sleva upp i serveringsskålar, toppa med gräslök, knäpp upp byxorna och njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.