1 Skala
och hacka lök, vitlök och morot. Skär selleristjälkarna i små tärningar. Fräs de hackade grönsakerna och bacon i 2 msk olivolja i en gryta.
1 Bryn
köttfärsen i en stekpanna med resten av oljan. Lägg över i grytan.
1 Tillsätt
tomatkross, tomatpuré, vin, buljongtärningar och lagerblad. Låt såsen puttra under lock, minst 40 minuter. Rör om då och då. Krydda med färsk basilika och smaka av med salt och peppar. Ta bort lagerbladet.
1 Värm
mjölken.
1 Smält
smöret i en stor kastrull och rör ner mjölet. Späd med varm mjölk, lite i taget. Rör såsen slät mellan varje omgång mjölk.
1 Låt
såsen koka under omrörning, cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt.
1 Ta
kastrullen från plattan och rör ner mozzarellaost och parmesanost. Rör om tills den smälter.
1 Varva
lasagneplattor med köttfärsröra och ostsås i en smord ugnsfast form, cirka 25x35 cm. Avsluta med ostsås. Låt gärna formen stå 15 minuter innan den tillagas i ugnen, så att lasagneplattorna mjuknar av vätskan.
1 Sätt
in formen i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Garnera med delade cocktailtomater och basilika.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.