Penne pasta med fläskfile, svamp och grädde
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 400 gram pasta eller enligt paket
  • 1250 g fläskfile
  • 1200 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar)
  • 11 halv purjolök eller 1 knipplök
  • 11 gul lök
  • 11 klyfta vitlök
  • 14 msk olivolja
  • 12 msk vetemjöl
  • 12 dl mjölk
  • 14 dl vispgrädde
  • 12 tsk ljus japansk soja som ex. Kikkoman eller 1/2 tsk kinesisk soja
  • 16 msk vitt vin eller 2 msk vit balsamvinäger
  • 11 krm salt
  • 10,5 krm nymalen svartpeppar
  • 10,5 dl hackad färsk basilika eller persilja
  • 11 dl riven parmesanostSätt på vatten till pastan. Skala och hacka lök. Ansa, dela och skölj purjlöken. Hacka löken. Lägg i en panna med höga kanter. Skala och pressa i vitlök. Fräs lök, purjolök och vitlök i 3 msk olivolja eller smör. Skölj och rensa svampen. Skär den i skivor. Stek svampen i en torr stekpanna. Koka pastan (brukar vara 12 minuter för penne). Rör i mjöl i lökblandningen och fräs runt. Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning. Tillsätt grädden samt svampen, rör om och låt småputtra. Skär under tiden filén i strimlor. Bryn köttet i någon msk olivolja i en panna. Lägg över i såsen och låt koka upp. Rör ner vin eller vinäger och soja i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Skölj och hacka örterna och vänd i såsen. Riv ost. Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål. Servera med riven parmesan samt gärna klyftade tomater och ruccolasallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.