1200 g
svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar)
11 halv
purjolök eller 1 knipplök
11 gul
lök
11 klyfta
vitlök
14 msk
olivolja
12 msk
vetemjöl
12 dl
mjölk
14 dl
vispgrädde
12 tsk
ljus japansk soja som ex. Kikkoman eller 1/2 tsk kinesisk soja
16 msk
vitt vin eller 2 msk vit balsamvinäger
11 krm
salt
10,5 krm
nymalen svartpeppar
10,5 dl
hackad färsk basilika eller persilja
11 dl
riven parmesanostSätt på vatten till pastan. Skala och hacka lök. Ansa, dela och skölj purjlöken. Hacka löken. Lägg i en panna med höga kanter. Skala och pressa i vitlök. Fräs lök, purjolök och vitlök i 3 msk olivolja eller smör. Skölj och rensa svampen. Skär den i skivor. Stek svampen i en torr stekpanna. Koka pastan (brukar vara 12 minuter för penne). Rör i mjöl i lökblandningen och fräs runt. Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning. Tillsätt grädden samt svampen, rör om och låt småputtra. Skär under tiden filén i strimlor. Bryn köttet i någon msk olivolja i en panna. Lägg över i såsen och låt koka upp. Rör ner vin eller vinäger och soja i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Skölj och hacka örterna och vänd i såsen. Riv ost. Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål. Servera med riven parmesan samt gärna klyftade tomater och ruccolasallad.
Låt småputtra några minuter och tillsätt sedan grädde, fond, soja och dijonsenap. Koka pastan enligt förpackningen och när den är klar vänds den ner i pastasåsen
Spara några matskedar av pastavattnet. Smaka av med salt och peppar. Låt sedan koka och reducera till hälften, detta tar lite tid, håll lite koll på grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.