Sila bort skalen från såsen till en ny kastrull, tillsätt grädden och reducera ner till ca hälften, montera ner smöret, tryffelolja och smaka av med salt- och vitpeppar
Hetta upp en panna med olivolja, stek vitlöken och chili en stund och lägg sedan ner de råa räkorna. Pastan blev verkligen en succé och vi var så taggade på den att vi glömde det vita vinet i kylen… Nu precis innan jag ska tillbaka till Sverige har mina tankar varit för mycket på allt annat än nuet
Rör tryffelsmeten slät. Koka upp dem tillsammans medcitronskal, grädde och honung. Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under
Och det blev lite vit ischoklad med smak av citron. Okej, sista rycket med lite mer julgodis då. När allt smält ihop så tillsätter du citronaromen och rör om väl
Har man inte tid eller lust att rulla kulor och doppa, så kan man göra en snabbvariant genom att hälla tryffelsmeten i tryffelformar av papper och sedan när det stelnat häller man ett lager av smält vit choklad ovanpå och strör över lite vallmofrön
Lägg ner det och citronskalet i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat. 1 dl vit sirap. 100 g vit choklad. rivet skal av 1 citron. Receptet gäller för 50 st 1½ dl strösocker 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 1 dl vit sirap ½ tsk salt 50 g Arla® Svenskt Smör 100 g vit choklad rivet skal av 1 citron
200 g vit choklad. 1 citron, rivet skal. 200 g vit choklad 150 g smör 3 ägg, rumsvarma 2 dl socker 2 krm salt 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 citron, rivet skal 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice smör, till formen ströbröd, till formen
ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msk smetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalix löjrom
Vitchokladtryffelmed apelsin och saffran, lyxigt julgodis. Idag har det gjorts julgodis nämligen lyxiga tryfflar, vita chokladtryfflar med apelsin och saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.