Mandelkaka150 g smör 60 g vetemjöl [1 dl] 60 g mandelmjöl [1 1/2 dl] 180 g florsocker [3 dl] 150 g äggvita [5 ägg] 10 g vaniljsocker [1 msk] 2 g salt [1/2 tsk] 3-4 stjälkar rabarber malen kardemumma rörsocker
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vitchoklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
Jag har ätit många granolor i mina dar men ingen som har varit så delikat ochlyxig som denna. Samtidigt bidrar chokladen till en härlig, lyxig känsla som jag tycker det är alldeles för lite av i vardagen
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Hacka chokladenoch blanda med lätt smulade kokoschipsoch mandelspån. Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern
Först hade jag pajen au naturell, men tänkte att det ändå piffar upp rejält med något på så det blev rostade kokosflakes, jordgubbar och resterna från rabarberstängerna
Hursomhelst resulterade det där plockandet och den där djupdykningen så småningom i en mycket läcker björnbärssmulpaj, som avnjöts med lättvispad iskall grädde, och som gjorde stor succé hos lunchgästerna
Båda är med mörk choklad som skal men har två olika fyllningar - kokos/vitchokladoch kola/jordnöt. Häll på den sista chokladen på pralinerna och dra med en skrapa så det blir slätt
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Det finns av flera olika märken och kan köpas antingen på nätet eller i välsorterade hälsokostbutiker eller livsmedelsbutiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.