ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Häll ut massan på plåt med bakplåtspapper. smör. 1strösocker. 1ljus ekologisk sirap. 1salt. 1sötmandel1. Blanda smör, socker, sirap och salt i en tjockbottnad vid kastrull
Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla 2 limpformar. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i filmjölk, sylt och sirap och blanda till en jämn smet/deg
En silkeslen sockerplatta smaksattmed mint och dekorerad med mörk choklad, ljuvligt gott. Inte alls svårt att göra och uppskattad både av stora och små
Ta av kastrullen från värmen och rör ner smör, kakao och vaniljsocker. Smörj eller klä en form med smörpapper, ca 15x20 cm. Om man vill kan man nu smälta 70% choklad och dragera hälften av kolan
Vem älskar inte en gräddkola som smälter i munnen och ännu bättre att ge bort i julklapp t ex som jag gjort då jag gjort en liten påse av cellofan och skurit kolan och packat i bakplåtspapper
Lägg på en tesked av den vita chokladen med jordnötssmör. Smält den vita chokladen över vattenbad. Täck blandningen med en tesked av den smälta chokladen
Jag har smaksattmed. Lycka till med ett kolakok så här i de sista skälvande minuterna av julstöket. Här nedanför har du lite olika smaker du kan ge dina kolor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.