Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26–28 cm. Garnera gärna med strimlor av apelsinskal som du först förvällt 1 minut
Jättegod och krämig grekisk mannagrynspaj toppad med florsocker och kanel. Häll äggen i omgångar i mannagrynsgröten och vispa samtidigt gröten med en visp (gärna elvisp)
Himmelskt god äppelpaj de luxe, signerad Daniel Roos från kokboken "Desserter med stil". Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Super super god äppelpajmedmarängtäcke. God med glass och även som den är. Marängtäcke. Blanda med kanel, socker, vaniljsocker och ingefära och potatismjöl
Pajen är en lite lyxigare variant och tar lite tid att knåpa i hop. En äppelpaj fylld med den lenaste mandelfyllning, äpple och kryddad med pepparkakskrydda
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.