Lyxig äppelpaj med mandelkräm, äppelkompott, färska bär och vaniljsås
Två små kök
Två små kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner Mördeg
  • 120 g osaltat smör (måste vara kallt)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • 1 ägg
  • Mandelkräm
  • 250 g rumstempererat osaltat smör
  • 2 dl strösocker
  • 5 ägg 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • Äppelkompott
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 4 Granny Smith-äpplen
  • 1 dl strösocker
  • 2 kanelstänger 1 vaniljstång 1 dl vatten
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • Havreströssel
  • 100 g osaltat smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 msk malen kanel
  • Vaniljsås
  • 4 äggulor 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 vaniljstänger

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.