Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll medäppelpajoch hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Toppa med valfria färskabär Gluten- och sockerfri chokladtårta medfärskabär. Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
Toppa gröten med rostade nötter, bäroch skivad banan. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
En helt vanlig sockerkaka som har omvandlats till en lyxig tårta. Medbär, vaniljkräm och havresmuldeg blir den härligt krämig i mitten och krispig på toppen
Toppa varje smörgås med ett färskt fikon i skivor och ett par grovhackade valnötskärnor. Blanda honung med pepparkakskryddor och ringla lite över varje macka
Ja, äppelpaj är ju inte direkt svårt att lyckas med, men vaniljsås kan faktiskt vara lite klurigt. En egen vaniljsåsmed vaniljstång är så otroligt mycket godare än alla färdiga pulversåser eller sådan tråkig vaniljvisp som finns i affärerna
Lägg ihop bottnarna med citrongrädde ochfärskabär emellan. Marängtårta med smörkräm – Koladröm med daimgrädde och jordgubbar – Tårtbotten – Marängtårta med smörkräm och jordgubbar
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde ochfärskabär, eller servera separat vid sidan om. Tål du inte mandel kan du ta kokosolja, och ersätta mandelmjölet med riktigt fint mixade solroskärnor
Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.