Paj

Paj

Frukttartelette

Frukttartelette

Pajdeg. Sätt ugnen på 200 grader. Dela smöret i mindre bitar och blanda det med mjöl, vatten och strösocker till en deg
Nektarinpaj

Nektarinpaj

Tryck ut degen i en pajform. Pensja pajdegen med uppvispat ägg. Häll äggsmeten i pajskalet. Skeda marmeladen över pajen
Italiensk citronpaj

Italiensk citronpaj

Tryck ut degen i en pajform lite över kanten. Låt citronpajen svalna något. Fördela citronfyllningen i pajformen och grädda mitt i ugnen tills den stelnat, 40-45 minuter
Hallonpajbitar med Vanilj/Citronfyllning

Hallonpajbitar med Vanilj/Citronfyllning

Dessa goda pajrutor gjorde min dotter efter ett recept från Detta recept innehåller många jag de smaker och ingredienser jag själv ofta bakar med så jag gillade verkligen receptet
PecanKolapaj

PecanKolapaj

Idag gjorde jag en pecankolapaj att ta med när vi ska iväg på middag. Detta är en av mina favoritpajer
Marias Minicheescakepajer

Marias Minicheescakepajer

Kan bakas som portionsbitar eller som en hel paj. Pajerna går att variera på många sätt. På bilderna nedan visas pajer med Jordgubbs- eller Blåbär/Jordgubbsfyllning
Bananpaj

Bananpaj

Den här pajen kan jag rekommendera om du gillar friterad banan med glass. Häll smeten i pajformen. Låt pajen svalna
Körsbär&Mandelpajer

Körsbär&Mandelpajer

Idag provade vi minipajerna av de ljusa körsbären som inte är lika söta. En viktig faktor för att få degen god är att pajdegen ska gräddas ganska länge, så att mjölsmaken försvinner, samt att smöret vid en högre temperatur karamelliseras med sockret, det ger en väldigt god arom