Paj, dessertpizza

Paj, dessertpizza

Semmelpaj

Semmelpaj

Hej på er,. Måndag, ny vecka idag och jag vill dela med mig av ett nytt, underbart gott recept. Det är ju någon form av hysteri varje år när det kommer till semlor
Mini pecannötpajer

Mini pecannötpajer

Hej. Wihoo fredag. Härligt. De betyder också att det är dags för ett helgtips här på bloggen och idag blir det dessa söta och farligt goda mini pecannötpajer
Bananpaj

Bananpaj

mogna banane. 1rumsvarmt smö. 1socker. 1mjöl. 1sirap. 1näve mörka chokladknappar (valfritt). 1Glass eller gräddeVärm ugnen till 200°, över och undervärme
Havrepaj med lingoncrème

Havrepaj med lingoncrème

Havrebotten. Smält smöret, låt svalna och blanda ner övriga ingredienser. Tryck ut degen i en pajform. Grädda vid 200 grader i 20-25 minuter
Syrlig Blodapelsintarte

Syrlig Blodapelsintarte

Blanda alla ingredienser till degen, enklast i matberedare. Låt degen stå kallt några timmar så att den sätter sig
Lenja pita- Äppelpaj på Balkans vis

Lenja pita- Äppelpaj på Balkans vis

Börja med pajdegen. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en bunke. Skär kallt smör i kuber och vänd ner det i bunken
Mörk chokladpaj med flingsalt och frön

Mörk chokladpaj med flingsalt och frön

Värm upp ugnen till 175 grader. Sikta mjöl, kakao och salt i en bunke. Vispa smör och florsocker krämigt och tillsätt äggulorna på slutet
Fransk mandelpaj med lättvispad grädde

Fransk mandelpaj med lättvispad grädde

1. Sätt ugnen på 175°. 2. Arbeta ihop vetemjöl, socker, smör, mandelmjöl och ägg till en pajdeg. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam
Minipajer med citron och maräng

Minipajer med citron och maräng

Deg2 dl vetemjöl 75 g smör 2 msk vatten. Fyllning1,5 dl strösocker 150 g smör 2 citroner, rivet skal och saft 2 ägg 2 äggulor 1-2 tsk maizena (utblandad i 1 msk vatten)
Citronmarängpaj

Citronmarängpaj

CitronmarängpajPajskal. 2 3/4 dl vetemjöl1,5 msk florsocker1 nypa salt120 g smör1-2 msk vattenLemoncurd
Lättgjord, glutenfri lime- och citronpaj

Lättgjord, glutenfri lime- och citronpaj

Egentligen hade jag tänkt göra kolapaj, men det får bli en annan gång. Jag brukar ju inte vara så förtjust i att använda halvfabrikat, men ibland måste man ge upp krav och prestige och tänka praktiskt
Lemon cream pie – ”sockerfri citronpaj”

Lemon cream pie – ”sockerfri citronpaj”

Botten. Sätt ugnen på 200°C. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen med degkrokarna på en elvisp. Lägg en rund bit bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter (för ca 10 bitar)
Davinas citronpaj

Davinas citronpaj

  100 g Smör. 1  130 g Mandelmjöl. 1  30 g Sötning. 1  Salt. 1  70 g Mandelmjöl. 1  90 g Sötning. 1  3 st Citroner
Citronpaj á la Laurent

Citronpaj á la Laurent

Jag tittade på SVT gokväll när Julien Heuber från Mästerkocken, lagade en citronpaj till påsk. Det var hans pappas recept och jag måste ju bara prova den eftersom jag älskar bakverk med citron i
Äppelsmulpaj

Äppelsmulpaj

Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)
Blåbärsgrottspaj

Blåbärsgrottspaj

Blåbärsgrottspaj. Hallå. Vad sägs om en stor härlig blåbärsgrotta i pajform. Serveras med lättvispad grädde,vaniljglass eller vaniljsås