Hej på er,. Måndag, ny vecka idag och jag vill dela med mig av ett nytt, underbart gott recept. Det är ju någon form av hysteri varje år när det kommer till semlor
Hej. Wihoo fredag. Härligt. De betyder också att det är dags för ett helgtips här på bloggen och idag blir det dessa söta och farligt goda mini pecannötpajer
mogna banane. 1rumsvarmt smö. 1socker. 1mjöl. 1sirap. 1näve mörka chokladknappar (valfritt). 1Glass eller gräddeVärm ugnen till 200°, över och undervärme
1. Sätt ugnen på 175°. 2. Arbeta ihop vetemjöl, socker, smör, mandelmjöl och ägg till en pajdeg. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam
Egentligen hade jag tänkt göra kolapaj, men det får bli en annan gång. Jag brukar ju inte vara så förtjust i att använda halvfabrikat, men ibland måste man ge upp krav och prestige och tänka praktiskt
Botten. Sätt ugnen på 200°C. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen med degkrokarna på en elvisp. Lägg en rund bit bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter (för ca 10 bitar)
Jag tittade på SVT gokväll när Julien Heuber från Mästerkocken, lagade en citronpaj till påsk. Det var hans pappas recept och jag måste ju bara prova den eftersom jag älskar bakverk med citron i
Sätt ugnen på 200°C och smörj pajformen. Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25x20 cm), alternativt en rund form (26 cm)