Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g potatis
  • 1250 g fänkål
  • 13 ägg
  • 12.5 dl grädde
  • 10.5 dl mjölk
  • 11 citron, finrivet skal och saften av halva
  • 12 tsk salt
  • 12 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 1300 g laxfilébitar
  • 120 g smör1 Skala och halvera potatisen och koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten, ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. Låt svalna något. 2 Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Krossa potatisen grovt i en ugnsform. 3 Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen. Häll över äggstanningen och hyvla över smöret. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.