1 cm
kub färsk ingefära, riven (bra mot inflammationer och magbesvär)
1 nypa
muskotnöt, riven (bra för matsmältning)
1/2 tsk
fänkålsfrön (bra mot magbesvär)
1 tekopp
vatten
1/2 msk
pressad citronjuice (bra mot inflammationer)
1/2 - 1 tsk
honung (uppiggande)
Koka och låt stå
Koka upp vattnet med den rivna ingefäran, en nypa riven muskot och fänkålsfröna, i en kastrull. tag av från värmen och sätt på ett lock. Låt dra i 5 minuter
Och byter du ut honungen i focaccian mot agavesirap, så är även den vegansk. Idag gjorde jag därför en morots- och pumpasoppa som jag proppade med nyttigheter som ingefära ochcitron
Pressa saften ur citronernaoch tillsätt. Sila av ingefäran och tillsätt sedan honung eller socker. Den används vid bl a migrän, led och muskelproblem, menstruationssmärtor, förkylningar, ökar viktnedgång, magproblem, sänker högt blodtryck, vid åksjuka och illamående etc
Om du inte äter honung - använd sirap eller socker istället. Delar av familjen fick vårrullar till nudlarna - jag brukar köpa storpack av veganska vårrullar importerade från Kina
Rör i chili ochcitron. Häll lag och fänkål i väl rengjorda burkar. 11 st citron. 11 dl ättika 12 % 2 dl socker 3 dl vatten 1 tsk salt 1 st röd chilifrukt i tunna strimlor 1 st citron det yttersta finrivna skalet 2 st fänkålsståndBlanda ättika, socker, vatten och salt
Den sista tiden har jag inspirerats mycket av citronen, den är snygg, fräsch, god och nyttig. Får jag lov att bjuda på något fräscht, enkelt, gott och hälsosmart
Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare)
Lägg aluminiumfolie över steken och låt den vila medan sås och passande tillbehör tillreds. Putsa 1 kg fläskkarré, krydda steken med salt och nymalen svartpeppar. 3 msk flytande honung, 0,5-1 msk sambal oelek och 1 msk riven ingefära (vi har en tub från Santa Maria, mycket smidigt. 3 msk flytande honung. 0,5-1 msk sambal oelek
Honung, färsk ingefära, rotfrukter och rosmarin trollar fram fantastisk smak på den helstekta och benfria fläskkotlettbiten, man kan också använda fläskfilé, men då måste man korta ner koktiden och jag tycker att det blir mera smak på skyn med helstekt fläskkotlett utan ben
Rör i honungochcitronsaft. Ca 2 dl riven färsk ingefära 4-5 dl vatten1 dl citronsaft2-3 msk honung Koka upp vatten och ingefäraLåt stå ett tag. - Läs hela inlägget här Ca 2 dl riven färsk ingefära. 4-5 dl vatten. 1 dl citronsaft. 2-3 msk honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.