Inspirationen kommer från enav mina favoriter, nämligen Jamie Oliver. havssalt. Renasnabbmatenförvisso, men vad gör väl det när det smakar så gudomligt
Den är lagom het och så har denenförnimmelseav saffran och en viss sötma från katrinplommonen. En liknande rätt - som jag har sett är ensökfavorit hos många - är den vegetariska bönchilin [länk] som också är het
Igår till middagen provade jag avden äppelchutney jag kokade i helgen. Visserligenrekommenderas det i receptet att vänta en månad med provsmakningen, för det är tydligen då äppelchutneyn ska vara som godast, men vem har tid att vänta
Skär filén i tärningar klipp baconet och stek de först. Jag tycker det är kul att bara slänga i saker och se vad det smakar jag följer inte recept slaviskt och ja det blev superdupergott såklar
Den här indiska grytan kan kännas komplicerad och avskräckande på grund av alla ingrediensermenden är inte särskilt komplicerad att tillaga och jag lovar att det är helt klart värt besväret, för det färdiga resultatet är sååå oemotståndligt
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka
Kvällens middag blev en god klassisk lasagne. Sedan toppar man det hela med valfri mängd riven ost och stoppar in formen i ugn på 225 grader i ca 40 minuter
Att dessutom baka något vackert för både öga och mun av dessa röda juveler behöver inte vara svårt på något sätt, som denna ljuvliga kaka som på engelska heter " upside down cake" och betyder att man gräddar kakan uppochner vilket ger ett vackert mönster ovanpå kakan
Jag gjorde den reda igår för Lisa rekommenderar att låta en gryta stå till sig en dag eller två innan den serveras, och just idag passade det utmärkt att ha matenförberedd eftersom vi har varit på stan hela dagen och letat mattor och sänglampor till vårt sovrum och även handlat det sista införmorgondagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.