Använd en god buljong, lite grönsaker och lök som täcker halva steken i en gryta. En helt vanlig stek av antingen nöt eller gris blir sååå mycket godare, mörare och saftigare om det får tillagas ytterligare förbi alla normer och temperaturer
Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. Rör ut majsstärkelsen i vattnet (lika delar vatten som majsstärkelse) och rör ner i den sjudande grytan
Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli. Smaka av med salt och peppar och red av den med lite såsredning om du vill ha den tjockare
Smaka avgrytan, salta och peppra ev. Lägg fettet i en stor gryta och bryn sedan köttet i omgångar. Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustiggryta. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
En sån där med massor av rödvin i, och vitlök och svamp och grädde. När de två timmarna som behövs för att få en köttgryta riktigt läcker äntligen hade gått, fick så Najnin äntligen hugga in på sin mustigagryta, och hon var sååå lycklig
En snabblagad mustig och god gryta med lite hetta. Stek först korven, lägg över i en gryta, bryn köttet i fettet från korven i omgångar, lägg över i grytan
Häll av spadet från syltlöken. Den har stått i hyllan och samlat damm sen i vintras, men nu var vädret tillräckligt ruggigt för att laga en mustiggryta till middag
Den här mustigavintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Observera att de angivna vikterna avser färdigskalade och ansade grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.