Du kan frysa in sockerärtorna rena och utan att ha förvällt dem också. Riktigt färska ochfina sockerärtor kommer att bli allra bäst att använda igen när dutinar dem
När du har förvällt mangolden så kan du krama ur vattnet, lägg i en påse och platta till ordentligt. Du kommer tacka dig själv nästa gång du behöver mangold till salladen, plocka bara fram ur frysen och använd
The post Så smörjer duin dig säkert och giftfritt i sommar. Bland annat stimulerar den tillväxt av hudens celler och den hjälper till att bibehålla elasticiteten i huden så att den håller sig mjuk, slät och ung
Vispa upp ägget med en gaffel och pensla bullarna. Låt dem svalna på galler under bakduk. 1ljust siktat dinkelmjöl. Tillsätt mjölk, honung och salt och värm till fingerljummet, 37°. Arbeta degen smidig 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 20 min. Dela den i 24 delar och rulla till små bollar. Jäs under bakduk 20–30 min. Grädda bullar- na mitt i ugnen till fin färg, ca 8 min
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Blanda vatten, ättika, salt och socker i en kastrull och koka upp så att salt och socker löser sig. Skölj körsbärsbladen noga (eller svartvinbärsblad om du har det), skölj krondillen, skala och tärna pepparroten
Kladdkakemuffinsen som är botten på bakelserna bakar jag i november ochfryserin. Jag skriver listor över vad var och en skall få, och sedan kommer vi överens mellan familjerna om vad vi skall ge till varandras barn så att det inte blir dubbletter eller något som de absolut inte önskar sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.