Lägg blomkålen i en långpanna och ringla över generöst med olivolja. Det är oundvikligt att de går sönder lite i kanten, men alla bitar ska med i ugnen
Ugnsrostadblomkålmed indiska smaker. Ugnsrosta blomkål kan man göra med olika kryddor, men de lite hetare indiska smakerna passar extra bra till den milda blomkålen
Passar till grillat eller vegetariskt/vegan med massor av smarrig hummus som tillbehör. Att äta ugnsrostade grönsaker ofta är ett perfekt sätt att öka grönsaksintaget
de minut ungefär (har du hällt på rejält från början, hälften av smöret ungefär, kan du ösa blomkålenmed smörvätskan som samlas i långpannan och inte tillsätta nytt smör förrän precis på slutet)
Återigen, blomkålen förbereds med fördel kvällen innan så marinaden hinner suga sig in ordentligt. Imorgon väntar första passet med Prformance olympiska lyft och på kvällen blir det middag på koh pangang, surprise, med tjejerna
Blanda om blomkålenmed dressingen och pudra över lite paprikapulver precis innan servering. Särskilt saffranskryddad tillsammans med zucchini och bönor av olika slag vilket för övrigt passar utmärkt att packa i lunchlådorna
Blomkålen förbereds med fördel kvällen innan så marinaden hinner suga sig in ordentligt. Det är kanske det här man menar med att livet emellanåt kommer emellan
Smält smör och blanda med citronsaft – för veganskt, byt smöret mot mjölkfritt smör eller rapsolja. Ansa bort blasten från blomkålen (denna kan du spara till något annat)
Garnera med citronmeliss eller koriander och servera medugnsrostadblomkål och kokt basmatiris. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett
Rör samman med majonnäs och curry, smaka av med salt och peppar. Blomkål. Blomkål. Skär ett blomkålshuvud i cm-tjocka skivor, skölj och lägg ut på ugnsplåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.