1150 g
färska kantareller + smör/rapsolja och salt
4 nävar
rucola
1 Picklad
rödlök:
1 Rostad
blomkål:
1 Krämig
risotto:
1
Dragonolja:
1 Tillbehör:Koka
upp vatten i en kastrull och rör i ättika, socker och salt. Skiva rödlöken och ha ner den i det varma vattnet. Låt dra i cirka 30 minuter eller mer.Ansa bort blasten från blomkålen (denna kan du spara till något annat). Lägg blomkålen på en ugnsplåt på ett bakplåtspapper (så slipper du en massa disk). Smält smör och blanda med citronsaft – för veganskt, byt smöret mot mjölkfritt smör eller rapsolja. Pensla blomkålen med citronsmöret och ställ sedan in i 200°C i varmluft (225°C i vanlig ugn) i 40 minuter. Ta ut blomkålen efter halva tiden (20 minuter), pensla med ett till lager citronsmör och strössla över ströbröd och lite chilipulver.Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Låt dem mjukna i olivolja på låg värme i en kastrull. Höj värmen och tillsätt riset och låt det fräsas tills det är glansigt. Häll på vin och låt det koka in i riset. Koka under tiden upp vatten med grönsaksbuljong i en separat kastrull. Rör i lite i taget av den varma buljongen ner i riset – börja med 3-4 deciliter och ta sedan 1 deciliter i taget vartefter riset suger upp buljongen. Låt det koka sakta och rör hela tiden. Riset är färdigt efter cirka 15-20 minuter. Tillsätt riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.Repa dragonbladen från kvisten och ha ner i en mixer tillsammans med olja. Mixa till en grön olja och smaka av med lite salt.Stek kantarellerna i en torr panna och ha ner en en klick smör på slutet. Smaka av med lite salt och peppar.Klicka ut risotton på tallrikarna. Skiva blomkålen och lägg ovanpå. Fördela ut rucola runt om, samt den picklade rödlöken och kantarellerna. Ringla över dragonoljan och avsluta med några drag på pepparkvarnen.
Lammrygg, karamelliserad lökcrème, bakade schalottenlökar, pickladrödlökochkrämigt potatisstompSmakrikt kött med tillbehör som både innehåller syra och sötma fungerar alltid fint tillsammans
Rätten toppades sedan medsmörstektsvampoch lite färskhyvlad parmesanost. Det blev ravioli med fyllning av svampoch till det lagade jag till en sås med hängmörad biff från Hälsingestintan som fick simma i rödvin och grädde
Dela blomkålen i mindre bitar och lägg den i en matberedare. Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
rensa och dela svampen i mindre bitar. Tillsätt broccoli, vitlök och senap. Salta och peppra. Vänd ner pastan i stekpannan, strö över timjan och servera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.