Ugnsrostad blomkål med krämig risotto, smörstekt svamp och picklad rödlök
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl ättika
  • 2 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 12 små blomskålshuvuden på cirka 400g styck
  • 25-50 g smör/rapsolja
  • 1/2 citron
  • 1 dl ströbröd
  • chilipulver
  • 12 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 9 dl vatten
  • 2 msk grönsaksbuljong
  • 2 dl riven parmesanost
  • salt, peppar
  • 11 dl färsk dragon
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • 1150 g färska kantareller + smör/rapsolja och salt
  • 4 nävar rucola
  • 1 Picklad rödlök:
  • 1 Rostad blomkål:
  • 1 Krämig risotto:
  • 1 Dragonolja:
  • 1 Tillbehör:Koka upp vatten i en kastrull och rör i ättika, socker och salt. Skiva rödlöken och ha ner den i det varma vattnet. Låt dra i cirka 30 minuter eller mer.Ansa bort blasten från blomkålen (denna kan du spara till något annat). Lägg blomkålen på en ugnsplåt på ett bakplåtspapper (så slipper du en massa disk). Smält smör och blanda med citronsaft – för veganskt, byt smöret mot mjölkfritt smör eller rapsolja. Pensla blomkålen med citronsmöret och ställ sedan in i 200°C i varmluft (225°C i vanlig ugn) i 40 minuter. Ta ut blomkålen efter halva tiden (20 minuter), pensla med ett till lager citronsmör och strössla över ströbröd och lite chilipulver.Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Låt dem mjukna i olivolja på låg värme i en kastrull. Höj värmen och tillsätt riset och låt det fräsas tills det är glansigt. Häll på vin och låt det koka in i riset. Koka under tiden upp vatten med grönsaksbuljong i en separat kastrull. Rör i lite i taget av den varma buljongen ner i riset – börja med 3-4 deciliter och ta sedan 1 deciliter i taget vartefter riset suger upp buljongen. Låt det koka sakta och rör hela tiden. Riset är färdigt efter cirka 15-20 minuter. Tillsätt riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.Repa dragonbladen från kvisten och ha ner i en mixer tillsammans med olja. Mixa till en grön olja och smaka av med lite salt.Stek kantarellerna i en torr panna och ha ner en en klick smör på slutet. Smaka av med lite salt och peppar.Klicka ut risotton på tallrikarna. Skiva blomkålen och lägg ovanpå. Fördela ut rucola runt om, samt den picklade rödlöken och kantarellerna. Ringla över dragonoljan och avsluta med några drag på pepparkvarnen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.