Lägg blomkålen i en långpanna och ringla över generöst med olivolja. Det är oundvikligt att de går sönder lite i kanten, men alla bitar ska med i ugnen
Passar till grillat eller vegetariskt/vegan med massor av smarrig hummus som tillbehör. Tricket att få till riktigt goda ugnsrostade grönsaker är att använda ganska hög temperatur och antingen använda varmluftsugn eller se till att släppa ut ånga ett par gånger under rostningen
Vi är många som kan det där med Meatless Monday vid det här laget, och visst är det bra att allt fler lär sig att vegetarisk mat är minst lika god som ”vanlig” mat och lyckas införliva en del vegetariskt bland veckans middagar
Ugsrostad blomkålmed citron och kapris. Jag tror det är Tommy Myllymäki som har något liknande recept i en av sina kokböcker och det här är en variant av det
Som ni ser så serverade jag grytan med ris. Mycket enkelt och det går fort att göra. Stek kyckling, lök och svamp först och tillsätt sedan resten och krydda
Smält smör och blanda med citronsaft – för veganskt, byt smöret mot mjölkfritt smör eller rapsolja. Koka under tiden upp vatten med grönsaksbuljong i en separat kastrull
Koka spaghettin i enlighet med anvisningarna på förpackningen. Lägg sedan blomkålsbuketterna på en plåt och ugnsstek dem tills de får en gyllenbrun färg
Lägg i skålen med ströbröd, salta och rör i sambal oelek och potatismjöl samt sesamolja och olja. Mixa kikärtor med pressad vitlök grovt med mixerstav eller i en blender
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.