Vegetariskt

Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana

Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana

2 aubergines (stora) 1,5 msk salt 4 klyfta vitlök 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico 2 burk Zeta Plommontomater 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt (eller vanligt vitt vin) salt svartpeppar, nymalen 1 kruka basilika, de plockade bladen 2 förp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana, skivade (á 125 g) 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano, grovriven
Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis

800 g färskpotatis, kokt 4 msk olivolja 4 klyftor vitlök ev chiliflakes 3 dl grekisk yoghurt 10 cm gurka 1 klyfta vitlök, riven 1 msk olivolja salt peppar 3 förp fetaost (à 150 g) 3 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 3 dl pankoströbröd olivolja, att steka i 4 tomater, i mindre bitar 15 cm gurka, i mindre bitar 1 rödlök, i tunna skivor 100 g kalamataoliver
Krämig vegogratäng

Krämig vegogratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gratäng 500 gram potatis(ar) , kokt, i skivor 1 st gul lök(ar) 2 klyfta(or) vitlök 1 odefinierad olivolja 300 gram sojafärs , fryst 1,5 tsk spiskummin , malen 1,5 tsk paprikapulver 0,75 msk vitvinsvinäger 1 dl vatten 380 gram krossade tomater 0,75 tsk salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 400 gram morötter Creme fraiche-röra 100 gram ost , riven 2 dl crème fraiche Köp receptet Näringsvärde Kcal
Pastagratäng med vegofärs och paprika

Pastagratäng med vegofärs och paprika

ca 300 g pasta 1 gul lök 2 klyftor vitlök olja, till stekning 1 dl tomatpuré 2 dl vatten 4 dl Planti Cooking Fraiche Paprika chili 1 grönsaksbuljongtärning salt peppar 500 g vegofärs 1 röd paprika
Tagliatelle med mozzarellakräm och ärter

Tagliatelle med mozzarellakräm och ärter

400 g tagliatelle 5 dl frysta ärtor 4 msk olivolja 100 g rucolasallad 1 msk harissa (eller sambal oelek) 2 mozzarellaostar (à 125 g) 1 dl vispgrädde 1 citron salt peppar