Och systerdottern åt två bitar, då vet man det är bra saker Funkar så klart med andra bär och annan sylt, mandelmjöl kan bytas mot finmalda hasselnötter
Lingonpajmed chokladkolakrämPajbotten. Toppa med lingon. Servera med vispad grädde. Blanda ihop till en deg och tryck ut den i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter
Jag mal därefter mandeln i omgångar antingen med florsocker eller potatismjöl. Mandelmaränger är godare än vanliga maränger som jag tycker blir för söta
I helgen var jag och dottern ute på en skogstur, lite bär hittade vi, va 2dl blåbär och mindre än 1 dl lingon, då dottern ville baka på allt så kom jag på den briljanta ideén att göra lingonpaj som jag inte ätit på år och dar. Pajskal 1stor paj/ 7-8 mini100g smör75g mandel2½ dl vetemjöl (jag använde dinkelsikt)½dl sockerBlanda ihop alla ingredienser, ställ kallt medans du gör fyllningen. Fyllning½dl grädde½dl socker½dl sirap1 tsk vaniljLingon (minst 1 dl)Lägg allt i en kastrull, koka 10-15 min, gör kulprovet likasom med knäck
Låt frukten rinna av och lägg den sedan på ett eldfast fat med skålen" upp. En tunn skiva sockerkaka eller rulltårta som botten, speciellt om frukten skall fyllas med glass, som annars lätt smälter för mycket
Mandelmarängermed vit chokladfyllning eller grön menar jag. Hittar detta med malen mandel i. Då vispas strösockret ner i massan tillsammans med de malda mandlarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.