Paj med blåbär & mascarpone 225 g (ca 3 3⁄4 dl) mjöl. 1125 g kallt smör, delat i kuber mittkok.expressen.se
Crème brûlée-cheesecakepaj Botten18 digestivekex, finkrossade (eller 20–25 Mariekex) 100 g smör, smält. Fyllning300 g färskost 1,5 dl strösocker 2 msk vetemjöl 4 ägg 1 dl vispgrädde 0,5 msk vaniljsocker www.koket.se
Frasig äppelpaj med filodeg 4 ark filodeg 100 g smör, brynt 60 g rörsocker, strö ca 3 äpplen, röda svenska skalade 2 g malen kanel www.koket.se
Persikogalette pajdeg220 g osaltat smör, kallt 280 g vetemjöl [4,5 dl] 15 g strösocker [1 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 75 g vatten, iskallt (0,75 dl) www.koket.se
Camillas knäckiga blåbärspaj Fyllning500 g blåbär, färska eller frysta 0,5 dl syltsocker 2-3 tsk potatismjöl (alt majsstärkelse) www.koket.se
Koladröm med dajmgrädde och jordgubbar Här är mitt bidrag till årets tårtfrossa på Bulleri. Receptet är från ica, men jag har bytt ut digestivebotten mot chocolate chip cookiesbotten och lag till mer dajm i grädden Smaskelismaskens