Jag hittade en kladdkaka med lemon curd och vitchoklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Eftersom jag fullkomligt älskar kladdkaka testade jag att göra en medvitchoklad. Jag serverade den med grädde, jordgubbar och hallon och det blev en perfekt kombo, sååå gott
Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Riv den vitachokladen i en bunke, värm grädden och limecezt i en kastrull så den nästan kokar
Den vitachokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Smula ihop alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Rör tills chokladen smält. Toppa kakan med färska hallon och servera med fluffigt vispad grädde
Försökte också mig på att göra macarons med saffranstryffelfyllning. Gjorde förvisso en supergod kokos- och chilichokladtryffel och hade intentionen att även göra vitchokladtryffel
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkaka medvitchoklad och chokladmaräng". Smält chokladen och vänd ner den med ett par tag med slickepotten
Vinbärssäsongen är här och jag har några recept att tipsa er om och först ut är denna kladdkaka med sötman från vitchoklad och syrligheten från dom röd vinbären
Servera gärna med grädde och färska hallon. Hacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan och strö över nötterna, låt stelna
För någon som inte gillar choklad är tjusningen med kladdkaka svår att begripa. Riktigt god - fast de mest inbitna chokladfantasterna lär väl hävda att det vare sig är choklad eller kladdkaka på riktigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.