Emilias

Emilias

Per Morbergs älgstek med kantarellsås

Per Morbergs älgstek med kantarellsås

Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i
Saftiga lussekatter med vaniljkräm

Saftiga lussekatter med vaniljkräm

Vetedeg50 g jäst, rumsvarm 500 g mjölk, rumsvarm (5 dl) 1 g saffran, stött 1 msk malen kardemumma 250 g smör, rumsvarmt 200 g strösocker (2 dl) 1 ägg 1 dl russin 1 kg vetemjöl (16,5 dl) 1 tsk salt
Absolut bästa fläskfilén

Absolut bästa fläskfilén

Skär filén färst på längden, dela sedan längderna på 3-4 bitar vardera. Salta och peppra dem och stek dem till fin färg
Tommy Myllymäkis saftiga cheeseburgare

Tommy Myllymäkis saftiga cheeseburgare

Cheeseburgare600 g nötfärs av högrev salt svartpeppar 80 g cheddarost (eller gruyere, att hyvla) 2 gula lökar 2 saltgurkor smör, till stekning 4 hamburgerbröd
Coq au vin - Tareq Taylors recept

Coq au vin - Tareq Taylors recept

1 hel kyckling (gärna en majskyckling) [eller 700 g kycklinglårfilé] 1 dl vetemjöl (eller majsstärkelse) 5 schalottenlökar 2-3 morötter 1 klyfta vitlök 100 g bacon 1 msk tomatpuré 2 msk smör 2 kvistar färsk timjan 0,5 l rött vin salt svartpeppar 1 dl syltlök 2 msk persilja, hackad