165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vitchoklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g rödavinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Hacka under tiden chokladen i ganska små bitar. Häll smeten i formen och strö över vinbären. Dra av grytan med varmt smör från plattan och rör ner chokladen
Kombinationen med sötman från den vitachokladen och de syrliga vinbären är en bra smakkombination. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten
Rör till sist ner den hackade vitachokladen och vinbären som blandats med resten av strösockret. Väl hemma hade till min stora glädje flera snälla släkingar skördat sina vinbärsbuskar och undrade om jag ville ha lite bär
Jag hittade en kladdkaka med lemon curd och vitchoklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Tillsätt chokladblandningen. Hacka resten av chokladen grovt och vänd ner i smeten. Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. 250 g vitchoklad
Sån grymt god kladdkaka. Vitchoklad och blåbär. Smält smöret och smält ner chokladen, häll detta i äggblandningen tillsammans med vetemjöl och vaniljsocker
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkaka med vitchoklad och chokladmaräng". Finalen vann jag med "Kladdkaka med kanel- och kardemummafudge"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.