Jag hittade en kladdkakamed lemon curd och vit choklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Servera gärna med hallon. Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Häll upp i en form, som är 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper. 250 g vit choklad
Eftersom jag fullkomligt älskar kladdkaka testade jag att göra en medvit choklad. Jag serverade den med grädde, jordgubbar och hallon och det blev en perfekt kombo, sååå gott
Sån grymt god kladdkaka. Rör ägg och socker lätt med en ballongvisp. Vit choklad och blåbär. Den måste sätta sig över natten i kylen för att få den sega konsistensen som en kladdkaka ska ha
Servera med grädde eller gräddglass. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. 200 gram vit blockchoklad
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvit choklad och chokladmaräng". Finalen vann jag med "Kladdkakamed kanel- och kardemummafudge"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.