1 vispgrädde,
till servering1 Sätt ugnen på 150°. Smula ihop alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och mjöl. Smält smöret i en kastrull. 2 Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll i äggblandning och citronskal. Rör till en jämn smet. 3 Smöra och bröa en pajform, 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten. Strö på smulet. 4 Grädda mitt i ugnen ca 55 min. Låt svalna lite. Toppa kakan med färska hallon och servera med fluffigt vispad grädde.
En härligt somrig och kladdig jordgubbskladdkakamedvitchokladoch jordgubbar i smeten. På Matskafferiet hittar du bland annat den här Oreokladdkakan som verkligen har blivit en favorit, och även den vanliga kladdkakan, kladdkaka i mugg – mug cake ochkladdkakanmed fudge
Jag hittade en kladdkakamed lemon curd ochvitchokladoch insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Blanda de torra ingredienserna, smält blockchokladen i en skål över vattenbad
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvitchokladochchokladmaräng". Under chokladmarängtäcket finns en ljummen kladdkakamed bitar av vitchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.