1 vispgrädde,
till servering1 Sätt ugnen på 150°. Smula ihop alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och mjöl. Smält smöret i en kastrull. 2 Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll i äggblandning och citronskal. Rör till en jämn smet. 3 Smöra och bröa en pajform, 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten. Strö på smulet. 4 Grädda mitt i ugnen ca 55 min. Låt svalna lite. Toppa kakan med färska hallon och servera med fluffigt vispad grädde.
En härligt somrig och kladdig jordgubbskladdkakamedvitchokladoch jordgubbar i smeten. På Matskafferiet hittar du bland annat den här Oreokladdkakan som verkligen har blivit en favorit, och även den vanliga kladdkakan, kladdkaka i mugg – mug cake ochkladdkakanmed fudge
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Blanda de torra ingredienserna, smält blockchokladen i en skål över vattenbad
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvitchokladochchokladmaräng". Under chokladmarängtäcket finns en ljummen kladdkakamed bitar av vitchoklad
När smöret är smält kan du bryta i den mörka chokladen i bitar och långsamt låta den smälta med. Tryck ner delar av pepparkaksdegen lite här och var i smeten, det blir godast med myyycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.