Kladdkaka med vit choklad och smultopping
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12.5 dl vetemjöl
  • 1100 g smör
  • 1100 g vit choklad, finhackad
  • 12 tsk rivet citronskal
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 10.5 dl strösocker
  • 11 dl havregryn
  • 11 dl solrosfrön
  • 10.5 dl kokosflingor
  • 1200 g färska hallon
  • 1 vispgrädde, till servering1 Sätt ugnen på 150°. Smula ihop alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och mjöl. Smält smöret i en kastrull. 2 Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll i äggblandning och citronskal. Rör till en jämn smet. 3 Smöra och bröa en pajform, 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten. Strö på smulet. 4 Grädda mitt i ugnen ca 55 min. Låt svalna lite. Toppa kakan med färska hallon och servera med fluffigt vispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.