Leverstuvning
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g lever, kalv eller nöt
  • 11 gul lök
  • 11 msk margarin eller smör
  • 12 msk vetemjöl
  • 11 tsk salt
  • 11 krm vitpeppar
  • 12 dl vatten
  • 12 dl grädde1 Skölj och torka levern. Skär den i tärningar. Skala och hacka löken. Bryn den på svag värme i lite av matfettet i en stekpanna. Ta sedan upp löken. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i levern och skaka om. Bryn levern i resten av matfettet på ganska svag värme. Blanda i löken. Späd med vattnet och grädden under omrörning. Koka ca 5 min. Servera med kokt ris eller potatis, en grönsallad och lingonsylt. 2 Mikro: ½ sats. Lägg hackad lök och matfett i en hög form. Fräs under lock på full effekt i 3 min. Blanda i levertärningarna och tillaga på full effekt ytterligare 3 min. Vispa ihop vatten, grädde, vetemjöl, salt och peppar och häll det i formen. Fortsätt tillagningen under lock på full effekt i 3 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.