500 g lever. 11 purjolök. 13 dl grädde. 11 burk champinjoner. 1Timjan. 1Vitpeppar. 1Salt. 1Lite soja. 1500 g lever 1 purjolök 3 dl grädde 1 burk champinjoner Timjan Vitpeppar Salt Lite sojaSkär levern i bitar, bryn dem runt om, lägg över i en gryta
2 kycklingfiléer, skurna i bitar400 g fryst kycklinglever, skuren i bitar1 hackad gul lök2 dl sherry100 g socker ärter, eller gröna bönor, eller grön sparris150 g ostronskivling (går att byta ut mot champinjoner), skuren i strimlor1/2 dl äkta kinesisk soja (den äkta kinesiska sojan är glutenfri, trots att vetemjöl står i ingredienserna)2 grönsaksbuljongtärningar1 riven vitlöksklyfta1 msk färsk, riven ingefära (jag använder enbart saften jag kan krama ur, så slipper man "trådar" i maten)1 msk rårörsocker1 dl Oatly imatLägg kycklingfilébitarna och bitarna av kycklinglevern i 1 dl sherry i en skål
Leverstuvning med Curry och Äpple 250 gr Kycklinglever ½ Morot ½ Äpple ½ Gul Lök Curry efter smak Havssalt och nymald Vitpeppar Några droppar Worcestersauce 2 dl Grädde 2 msk Smör Skölj levern och låt den rinna av
Däremot så blev leverstuvningen en lite nyvariant. I'm back. 28 september 2016, 21. 23. Hmmmmm. funderar lite på om det är värt det, men beslutar att det är värt
Gräddig leverstuvning. Kalvlever Anglais. Det är en rätt som placerar sig på min topp-matlista. Jag (som var riktigt besvärlig med mat till jag blev 25) har alltid gillat lever
Skär levern i strimlor. Skala och hacka löken. Bryn levern i smör i en stekgryta. Ta upp levern. Fräs löken. Tillsätt den brynta levern, salt, peppar, salvia, tomatpuré och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.