STEKT LEVER MED SVAMP OCH LÖK4 portioner400 g nötlever, skuren i skivor1 dl vetemjöl1 tsk saltsvartpeppar100 g färska champinjoner2 gula lökar3 msk smör eller margarinAnsa och skiva lök och champinjoner och bryn dem i halva mängden matfett i en stekpanna
LEVER MED GRÄDDFIL. Kommer man någon gång över riktigt fin ungnötslever kan man försöka sig på den här rätten, som får en utsökt smakbrytning av äpple och senap i gräddfilssås
Ingredienser 500 gram lever , av nöt 1 paket bacon , i bitar 1 st gul lök(ar) , fint hackad 3 dl matlagningsgrädde , eller visp- 0,5 st köttbuljong , tärning 3 st morötter , skivade 1 odefinierad syltlök , efter smak 1 odefinierad champinjoner , efter smak 1 odefinierad salt 1 odefinierad vitpeppar 1 odefinierad vatten 1 odefinierad vetemjöl 1 odefinierad soja Köp receptet
500 g lever. 11 purjolök. 13 dl grädde. 11 burk champinjoner. 1Timjan. 1Vitpeppar. 1Salt. 1Lite soja. 1500 g lever 1 purjolök 3 dl grädde 1 burk champinjoner Timjan Vitpeppar Salt Lite sojaSkär levern i bitar, bryn dem runt om, lägg över i en gryta