LEVER/KALV/NÖTLEVER

LEVER/KALV/NÖTLEVER

  • 12 Recept

Stekt lever med svamp och lök

STEKT LEVER MED SVAMP OCH LÖK4 portioner400 g nötlever, skuren i skivor1 dl vetemjöl1 tsk saltsvartpeppar100 g färska champinjoner2 gula lökar3 msk smör eller margarinAnsa och skiva lök och champinjoner och bryn dem i halva mängden matfett i en stekpanna
Lever med gräddfil

Lever med gräddfil

LEVER MED GRÄDDFIL. Kommer man någon gång över riktigt fin ungnötslever kan man försöka sig på den här rätten, som får en utsökt smakbrytning av äpple och senap i gräddfilssås
Levergryta med purjolök och bacon

Levergryta med purjolök och bacon

Skär levern i centimetertjocka strimlor. Skölj purjolöken och strimla den. Bryn levern i lite smör i en stekpanna
Stekt marinerad lever

Stekt marinerad lever

Marinad. Blanda pressad vitlök, citronskal, citronsaft, vinäger och olja. Rensa levern från senor och strimla den
Pepparbiff på lever

Pepparbiff på lever

PEPPARBIFF PÅ LEVER. Varför inte steka lever som pepparbiff. Det blir en stark men välsmakande anrättning
Kycklinglevergryta

Kycklinglevergryta

Fördela rotfrukterna i olivoljan på ugnsplåten. Baka i ugn på 200 grader i 30 min. Stek leverna och låt den vara något rosa i mitten
Levergryta

Levergryta

Börja koka potatis om du vill ha det till. Skär levern i ca 2x2 cm bitar. Skala och hacka löken. Skölj och dela champinjonerna
Levergryta

Levergryta

Ingredienser 500 gram lever , av nöt 1 paket bacon , i bitar 1 st gul lök(ar) , fint hackad 3 dl matlagningsgrädde , eller visp- 0,5 st köttbuljong , tärning 3 st morötter , skivade 1 odefinierad syltlök , efter smak 1 odefinierad champinjoner , efter smak 1 odefinierad salt 1 odefinierad vitpeppar 1 odefinierad vatten 1 odefinierad vetemjöl 1 odefinierad soja Köp receptet
Leverstuvning

Leverstuvning

500 g lever. 11 purjolök. 13 dl grädde. 11 burk champinjoner. 1Timjan. 1Vitpeppar. 1Salt. 1Lite soja. 1500 g lever 1 purjolök 3 dl grädde 1 burk champinjoner Timjan Vitpeppar Salt Lite sojaSkär levern i bitar, bryn dem runt om, lägg över i en gryta
Leverstuvning

Leverstuvning

500 g lever, kalv eller nöt. 11 gul lök. 11 msk margarin eller smör