gulbetor. Smaka av med salt och peppar. Klicka på lite färdig pesto och dekorera med gräslök. Lägg marinaden tillsammans med de skivade betorna i en skål ca 1 timme
Tillsammans med lite smält smör – som rundar av smaken – blir kokta gulbetor en enkel förrätt. Känn med kniv eller sticka när de är färdiga (det ska liksom vara ”lätt” att trycka ner kniven)
Kokta gulbetor gratineras under krämigt syrlig chèvre och serveras med en pestovinaigrette. Jag serverade den som förrätt men den är även ett utmärkt tillbehör till en måltid med fisk, kyckling eller kött eller som en av många vegetariska rätter
Tror inte jag har gjort något med gulbeta förut. Skala och skär gulbetorna i tunna klyftor. Blanda den med hälften av olivoljan och krydda med salt och peppar
Skala gulbetorna och sötpotatisen, dela i mindre bitar tillsammans med den vanliga potatisen. -) Till köttet blev det en rödvinssås och ugnsgrillade gulbetor, potatisklyftor och sötpotatis
Men en sak jag uppskattar mest med helgen är att jag kan ta mig tid att laga den mat som jag länge planerat i mitt huvud men aldig fått tummarna loss till att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.