Cheesecakesmet. Ugn 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter
Smält vit choklad i ett vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten. Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd
300 g digestivekex 100 g smör, smält 50 g sötmandel, finhackade 600 g färskost 250 g ricotta 1 dl strösocker 4 msk mannagryn 1 tsk vaniljpulver 1 citron, finrivet skal 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vita chokladknappar (eller hackad vit choklad) 3 dl frysta blåbär, stora
) Här kommer receptet på min version av Leilas ostkaka. Leila är ju grym på att baka så igår bjöd jag på hennes NewYorkBlueberryCheesecake, och tydligen är jag också grym
Jag valde att baka ett av Leilas recept till min födelsedag. Låt cheesecaken stå i kylen över natten. Jag tycker det passade bra med vaniljsglass till och skulle tipsa om att ja, antingen ha i mer bär i cheesecaken eller så servera färska bär till
En av våra favoritstäder är NewYork. NewYorkblueberrycheesecakeBotten300 g digestivekex150 g smörsmet600 g philadelphiaost2 ½ dl kesella 10%1 dl strösocker1 dl majsstärkelse2 tsk vaniljsocker3 ägg1 dl vispgrädde200 g vit choklad1 ½ dl färska blåbärSätt ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.