FacebookSkriv utE-postGillaGilla Laddar. Krämig, mäktig och helt himmelskt god är denna cheesecake, som Debbie tipsade om för många år sen, men den är en stående favorit
75 g Milda mat- och bakmargarin. Sätt ugnen på 150°C. Mixa kexen till smulor i en mixer. Har du ingen mixer går det lika bra att lägga kexen i en plastpåse och rulla en kavel över dem
Cheesecakesmet. Ugn 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter
När kakan har fått kyla ner och den är klr för serveringen får man verkligen en wow-känsla när man tar bort kanterna från cheesecaken och den känslan håller i sig när man sedan skär upp kakan och smakar på den
Smält vit choklad i ett vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten. Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd
Sätt på Nas ”NY State of Mind” eller Jay-Z & Alicia Keys ”Empire State of Mind”. Men när allt kommer omkring är alltid en klassisk NewYorkCheesecake den jag gillar allra bäst
FacebookSkriv utE-postGillaGilla Laddar. Cheesecake är aldrig fel och speciellt inte en mäktigt god NewYork variant, här med blåbär enligt Leilas recept, som hittas här
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. ) men helt plötsligt blev jag sugen på att baka en riktig NewYorkcheesecake och den första jag tänkte på var (såklart) Leila Lindholms
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.